Društvo

Pratite nas na Google news

Pogledajte kako je Doboj potopljen za nekoliko minuta

Pogledajte kako je Doboj potopljen za nekoliko minuta
Pogledajte kako je Doboj potopljen za nekoliko minuta
N.N.

DOBOJ - Ozren Stakić je napustio svoj stan u prizemlju dok je gledao vodu kako nadire u Doboj.

Uskoro je sve bilo puno vode. Za potop je bilo dovoljno svega nekoliko minuta, piše Muški portal.

Prema jutrošnjim informacijama, još hiljadu domaćinstava nema električnu energiju, a vodosnabdjevanje još nije uspostavljeno na višim spratovima stambenih zgrada. Iako na čišćenju, uz same građane Doboja, rade i pripadnici civilne zaštite iz više gradova RS, te brojni volonteri, proces odvoza kabastog otpada još se odvija usporeno, a najkritičnija situacija je na izlazu iz grada, kod bolnice gdje još nije počelo prikupljanje otpada.

Jedan od najtežih problema predstavlja otklanjanje mulja iz podrumskih prostorija, koji bi, ako se brzo ne ukloni, mogao biti izvor potencijalnih zaraza.

U Doboju, osim jedne kancelarije Centra javne bezbjednosti koja radi na hitnom izdavanju putnih isprava, ne radi nijedna institucija, niti prodavnica, pa je građanima nužno i dalje dostavljati sredstva za čišćenje, dezinfekciju i ličnu higijenu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije