Društvo

Pojačan promet vozila na graničnim prelazima

Pojačan promet vozila na graničnim prelazima
Foto: Ilustracija | Pojačan promet vozila na graničnim prelazima

BANJALUKA - Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Zbog praznika u narednim danima očekuje se povećan promet vozila na svim graničnim prelazima u BiH.

Zbog servisiranja tunela Vis, 25 Novembar i Grab, na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica, za saobraćaj su zatvorene lijeve tunelske cijevi i saobraća se desnom kolovoznom trakom u dvosmjernom režimu saobraćanja.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase koriste put Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 na području Ključa i Jajca, kao i magistralne puteve M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic, M-18 Semizovac-Vogošća, M-14 Bosanska Krupa-Srbljani, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije