Društvo

Pojačana frekvencija vozila na graničnom prelazu Gradiška

Pojačana frekvencija vozila na graničnom prelazu Gradiška
Foto: N.N. | Pojačana frekvencija vozila na graničnom prelazu Gradiška

BANJALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija redovno, a frekvencija vozila pojačana je na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Gradiška, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srpske.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, a, zbog radova na području Hrvatske, do daljeg je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Počela je izgradnja sistema naplate putarine na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, na lokalitetu Petlja Mahovljani jedan, zbog čega će do 29. septembra biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, zbog izgradnje auto-puta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske/ obustavljen je saobraćaj za sva vozila, zbog izgradnje kanalizacione mreže i sanacionih radova.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, kao i svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, pa se saobraća usporeno, a s obzirom na to da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu dolazi do kratkotrajnih zastoja.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog sanacije klizišta, režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je na dionicama regionalnih puteva Bratunac-Skelani i Bratunac tri-Drinjača, kao i na nekoliko lokaliteta regionalnog puta Karanovac-Mitrovići i regionalnog puta Mitrovići-Prisika.

U toku je deminiranje obale rijeke Save, u mjestu Prud, FBiH, zbog čega su aktuelne povremene obustave saobraćaja na regionalnom putu Šamac jedan-Grebnice, svakim danom od 8.00 do 16.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Zbog deminerskih radova na putnom pravcu Brod-Odžak od 8.00 do 18.00 časova, kao i na lokalitetu Klakari Gornji od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj se obustavlja 30 minuta, a vozila propuštaju 15 minuta.

Zbog sanacionih radova na mostu kod petlje Visoko na dionici auto-puta Kakanj-Visoko, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku u tunelu Igman, kao i na mjestu radova /Ban Brdo/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije