Društvo

Pojačana frekvencija vozila na prelazima Gradiška, Izačić i Kladuša

Pojačana frekvencija vozila na prelazima Gradiška, Izačić i Kladuša
Foto: Ilustracija | Pojačana frekvencija vozila na prelazima Gradiška, Izačić i Kladuša
N.N.

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se na većini puteva odvija redovno uz povoljne uslove za vožnju, a pojačana je frekvencija vozila na izlasku iz BiH na graničnim prelazima Gradiška, Izačić i Velika Kladuša, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom pravcu Konjević Polje-Milići zbog rekonstrukcije kolovoza, na putu Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/ i dionici granica Republike Srpske /Bakračuša/-Nevesinje jedan.

Izmijenjen je režim saobraćanja i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na pravcu Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima entitetska granica Ćesim-Pridvorci, Prijedor tri-entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog puta tokom eksploatacije rudnika LJubija, kao i na pravcima Teslić dva-Teslić tri-entitetska granica /Podjezera/, Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Jezero-Šipovo.

Jednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab i na pravcu Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina od 8.00 do 14.00 časova, te na regionalnom putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu granični prelaz Gradina-entitetska granica Koprivna i entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod.

U FBiH je zbog saobraćajne nezgode koja se rano jutros dogodila u mjestu Bistarac na pravcu Tuzla-Lukavac saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici Ripač-Dubovsko na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac danas od 13.00 do 14.00 časova biće obustavljen saobraćaj zbog radova, a za to vrijeme alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic od 22.00 do 6.00 časova saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noću saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije se zbog radova saobraćaj i na pravcima Žitomislići-Počitelj /Ševaš NJive/, Donji Vakuf-Travnik /Komar/ i Šamac-Orašje /Grebnice-Bazik/.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije