Društvo

Pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju

Pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju
Foto: Ilustracija/Arhiva | Pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju
N.N.

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova od danas do ponedjeljka, 9. avgusta, vršiće pojačanu kontrolu vozača u Republici Srpskoj, s akcentom na vožnju pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova.

Policijski službenici će organizovati kontrolne punktove i kontrolisati i sva druga eventualna kršenja zakonskih odredbi, kao što je prevoz djece u vozilu bez sjedalice, nekorištenje bezbjednosnog pojasa na prednjem i zadnjem sjedištu, korištenje mobilnog telefona u vožnji i druge.

Kontrola će se obavljati po takozvanom modelu lijevak, a po principu nulte tolerancije.

U dana izvođenja akcije biće angažovani i službeni presretači, i to upravo na kritičnim pravcima širom Srpske, saopšteno je iz MUP-a.

Akcija se sprovodi u okviru kampanje "Vozi oprezno - putuj bezbjedno", a s ciljem smanjenja broja poginulih lica u saobraćajnim nezgodama.

Iz MUP-a podsjećaju da je u julu u saobraćajnim nesrećama širom Srpske poginulo 14 osoba, a u prva tri dana avgusta njih četiri.

MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

(RTRS)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije