Društvo

Pojačanim nadzorom spriječiti učešće maloljetnika u kockanju

Pojačanim nadzorom spriječiti učešće maloljetnika u kockanju
Foto: N.N. | Pojačanim nadzorom spriječiti učešće maloljetnika u kockanju

BANJALUKA - Republička uprava za igre na sreću i MUP Republike Srpske sprovešće u narednom periodu zajedničke aktivnosti u cijeloj Srpskoj radi otkrivanja i sprečavanja učešća maloljetnika u igarama na sreću, najavila je načelnik Odjeljenja za inspekcijski nadzor ove uprave Marina Selak.

Nakon sastanka u Banjaluci predstavnika Republičke uprave za igre na sreću i MUP-a Srpske, Selakova je izjavila Srni da se početkom svake školske godine povećava prisustvo maloljetnika u objektima u kojima se organizuju igre na sreću.

"Odlučili smo da zajedno sa policijskim službenicima pojačamo nadzor s ciljem dokumentovanja prekršaja i procesuiranja odgovornih", kaže Selakova.

Ona je podsjetila da je, Zakonom o igrama na sreću, pravnom licu koje dozvoli prisustvo maloljetniku u objektu u kojem se organizuju igre na sreću zaprijećena kazna od 10.000 do 30.000 KM, a odgovornom u pravnom licu od 2.000 do 6.000 KM.

Selakova je rekla da je predstavnicima MUP-a Srpske predloženo da se u projekat koji realizuju u osnovnim i srednjim školama, odnosno predavanja, uključe i inspektori Republičke uprave za igre na sreću, da bi ukazali na rizike i posljedice kockanja.

Načelnik Uprave policije Republike Srpske Dalibor Ivanić rekao je Srni da će policija pomoći republičkim organima da što efikasnije realizuju aktivnosti na terenu.

Ivanić je naveo da je Zakon o igrama na sreću u nadležnosti Ministarstva finansija Republike Srpske i da se direktan inspekcijski nadzor na terenu vrši posredstvom Republičke uprave za igre na sreću.

Sastanku su prisustvovali direktor Republičke uprave za igre na sreću Mladen Simić, načelnik Uprave kriminalističke policije Darko Kovrlija i inspektor u Republičkoj upravi za igre na sreću Duško Radivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije