Društvo

Pokrenut apel za pomoć za Emina Gadžu

Pokrenut apel za pomoć za Emina Gadžu
Foto: Ustupljena fotografija | Pokrenut apel za pomoć za maloljetnog Emina

SARAJEVO - Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Emina Gadžu iz Sarajeva koji ima pet epileptičnih napada u toku dana.

Kako su naveli iz Udruženja, za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17043, pozivom se doniraju dvije KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

"Emin je u šestom razredu pao i povrijedio glavu, kada mu je nakon detaljnih pretraga ustanovljena dijagnoza epilepsije sa kojom se bori i danas.  Zbog epilepsije je morao pohađati školu za djecu s poteškoćama u razvoju, te je danas treći razred Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje. Ovom tinejdžeru uskraćene su mnoge stvari. Ne smije izlaziti jer u svakom momentu može doživjeti epi napad. Kako bi se bar malo odužio mami za sve što ona čini za njega, često pri pokušaju da joj nešto pomogne doživi napad", naveli su iz Pomozi.ba.

Dodali su da se njih dvoje trenutno nalaze u Istanbulu gdje ovaj dječak čeka operaciju ugradnje VNS stimulatora, neurohirurškog liječenja epilepsije.

"Za ovaj operativni zahvat potrebno mu je 23.000 evra. Osim poziva na broj 17043 donirati možete i putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih bankovnih računa Udruženja Pomozi.ba", istakli su iz Udruženja Pomozi.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije