Društvo

Policija najavila pojačane kontrole saobraćaja, upućen apel vozačima

Policija najavila pojačane kontrole saobraćaja, upućen apel vozačima
Foto: Dražan Pozderović | Policija najavila pojačane kontrole saobraćaja, upućen apel vozačima

​BANJALUKA - U cilju održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja od sutra će na području Policijske uprave Banjaluka biti pojačana kontrola saobraćaja.

Kako je navedeno iz PU Banjaluka, akcija "Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola“ sprovodiće se do kraja sedmice.

"Navedena akcija se sprovodi sa ciljem sprečavanja saobraćajnih nezgoda u kojima su neprilagođena/nepropisna brzina kretanja i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola jedan od osnovnih uzroka težih oblika saobraćajnih nezgoda", istakli su oni.

Naime, na području Policijske uprave Banjaluka od početka godine evidentirano je 2.316 saobraćajnih nezgoda.

"U saobraćajnim nezgodama poginulo je deset osoba, što je više za 42,9 odsto u odnosu na uporedni period prošle godine. Tokom akcije, pojačana kontrola brzine kretanja vozila vršiće se uz pomoć vozila sa ugrađenim sistemom za mjerenje brzine kretanja tzv. 'presretača' i savremenih radarskih sistema, a prisustvo alkohola u organizmu vršiće se uz pomoć uređaja za utvrđivanje prisustva alkohola u organizmu", istakli su iz PU Banjaluka.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače da prilikom poštuju saobraćajna pravila i propise, te da ne konzumiraju alkohol prije i za vrijeme upravljanja automobilom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije