Društvo

Policija objasnila đacima kako da postupe ako pronađu oružje

Policija objasnila đacima kako da postupe ako pronađu oružje
Foto: N.N. | Policija objasnila đacima kako da postupe ako pronađu oružje

​BANJALUKA - Policajci Policijske uprave Banjaluka juče su u banjalučkoj Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Priječanima, na djeci prilagođen način, održali predavanje o postupanju u slučaju pronalaska odbačenog oružja i minsko eksplozivnih sredstava.

Predavanja su održana u saradnji sa predstavnicima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske i Gorske službe spasavanja Banjaluka, a sa ciljem razvijanja svijesti kod djece o opasnostima neadekvatnog i nestručnog postupanja u slučaju pronalaska oružja i minsko eksplozivnih sredstava.

Takođe, djeci je prikazan način detektovanja minsko-ekspozivnih naprava, odbačenog oružja i postupanja u slučaju njihovog uočavanja, a kako bi se spriječile neželjene posljedice.  Pokazan im je i način ukazivanja prve pomoći u slučaju da dođe do povreda.

"Ova predavanja se realizuju od 27. maja do 15. juna 2019. godine u svim osnovnim školama na područjima koje su u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka", saopštila je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije