Društvo

Policija protestuje 27. februara

Policija protestuje 27. februara
Foto: N.N. | Policija protestuje 27. februara

BIHAĆ - Sindikat policije Unsko-sanskog kantona organizovaće protestni skup u Bihaću, koji će se održati 27. februara ove godine na glavnom gradskom trgu simbolično u pet do dvanaest.

Prema riječima Mahmuta Alagića, predsjednika ovog sindikata, Vlada USK nije ispunila obećanja od protekle godine koja se odnose na povećanje ličnih primanja pripadnicima policije.

Konkretno, kako je istakao, to se odnosi na izjednačavanje osnovica za obračun plata u policiji s ostalim budžetskim korisnicima.

"S obzirom na to da nema nikakvih pomaka u prethodnom periodu, odnosno nekih značajnijih momenata u komunikaciji s resornim ministrom, odlučili smo se za proteste. Ostajemo pri svom zahtjevu i mislimo da je on u potpunosti opravdan. Moram istaći i da policijskim službenicima u USK plate nisu povećane od 2014. godine. Naša trenutna osnovica plate je 280, dok je kod ostalih budžetskih korisnika 302 KM, tako da mi tražimo samo izjednačavanje i jednak tretman za sve", rekao je Alagić.

Ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić kaže kako trenutne finansijske mogućnosti dozvoljavaju povećanje plata policiji od četiri posto i da su ta sredstva već planirana.

Međutim, u Sindikatu policije ostaju čvrsto pri stavu da to povećanje treba da bude sedam posto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije