Društvo

Policija se priključuje protestima u KS

Policija se priključuje protestima u KS
Foto: Ilustracija | Policija se priključuje protestima u KS

SARAJEVO - Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo učestvovaće na protestima, koje organizuje, koordinacija sindikata u kantonu, jer se zakonodavna i izvršna vlast ponašaju neodgovorno prema građanima, a samim tim i prema radnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Uprave policije.

Odluka o učešću donesena je juče na sjedinici Sindikata MUP-a, jer kantonalna Skupština nije usvojila Odluku o privremenom finansiranju za period od 1. januara do 31. marta, čime je dovedena u pitanje isplata plata i drugih naknada.

Protesti će biti održani nakon što odluku o tome donesu predstavnici sindikata na sastanku 20. januara, kojom će biti precizirane aktivnosti, dan i vrijeme održavanja protesta, navode iz Sindikata kantonalnog MUP-a.

Ukoliko protestima ne budu ostvareni sindikalni ciljevi, Upravni odbor Sindikat policije Kantona Sarajevo donijeće odluku o organizovanju štrajka, prenose federalni mediji.

Sindikat policije Kantona Sarajevo pozvao je predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u ovom kantonu da se uozbilje i otkoče blokirane procese da ne bi došlo do blokade u isplatama plata i drugih naknada koji se isplaćuju iz kantonalnog budžeta.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije