Društvo

Političari skromnim prilozima uljepšali praznike najsiromašnijima

Političari skromnim prilozima uljepšali praznike najsiromašnijima
Foto: N.N. | Političari skromnim prilozima uljepšali praznike najsiromašnijima

U humanitarnoj akciji "Trka kandidata" prikupljeno je 1.900 KM, a 51 kandidat s prošlogodišnjih lokalnih izbora u Banjaluci, doniravši novac, uveliko je pomogao da se ljudima koji žive na ivici egzistencije obezbijedi božićna trpeza.

Miloš Lolić, jedan od organizatora "Trke kandidata", izrazio je zadovoljstvo zbog prikupljenih novčanih sredstava.

"Učestvovala je 51 osoba, a prikupljeno je 1.900 KM, što je solidan iznos. S obzirom na to da je minimalna kotizacija iznosila 10 KM, dobijemo da je svaki učesnik uplatio četiri kotizacije", rekao je Lolić, navodeći i da se humanitarnoj akciji odazvalo samo deset odsto kandidata sa lokalnih izbora.

Osim uplate kotizacije, oni su mogli da, ako žele, istrče jedan kilometar, a da rezultat snime putem jedne od aplikacija za trčanje.

"Nisam zadovoljan odzivom, jer je od oko 500 kandidata tek 50 njih odlučilo da učestvuje", kazao je Lolić, te dodao da od 57 prijavljenih šestoro nije uplatilo, dok je jedna uplata naknadno stigla.

Od prikupljenog novca, 1.400 KM je donirano Udruženju "Mozaik prijateljstva", 400 KM Rukometnom klubu Kaluđer u sklopu akcije "Daruj za Božić", a 100 KM je uplaćeno na račun koji je otvoren za obnovu građevina u Kostajnici.

Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja građana "Mozaik prijateljstva", kaže da je srećan što je veliki dio prikupljenih sredstava uručen upravo njihovoj organizaciji.

"Nama je to mnogo značilo, jer svakodnevno pripremamo velike količine hrane, za šta je potrebno izdvojiti znatna sredstva", rekao je Subašić, zahvalivši kandidatima koji su se odazvali akciji i donirali novac.

"Time su pomogli onima koji bukvalno nemaju od čega da žive", rekao je Subašić, dodavši da je važna i sama činjenica da se solidarnost širi i na druge ljude.

Podsjećamo, organizatori "Trke kandidata" su poslali dopis svim predsjednicama gradskih odbora i nosiocima lista, u kome su ih pozvali da učestvuju u akciji prikupljanja novca za pomoć onima kojima je najpotrebnija, te da pokažu svoju humanost i nakon izbora. Želja im je da ova trka postane tradicionalna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije