Društvo

Položen kamen temeljac za internat policijske akademije u Zalužanima

Položen kamen temeljac za internat policijske akademije u Zalužanima
Foto: N.N. | Položen kamen temeljac za internat policijske akademije u Zalužanima

BANJALUKA - U Centru za obuku MUP-a RS u Zalužanima položen je kamen temeljac za novi objekat Policijske akademije MUP-a RS, gdje će se u budućem periodu školovati svi mladi policajci RS.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, istakao je da će ovaj objekat imati 10.000 kvadratnih metara, što će biti apsolutno dovoljno za jedan kvalitetan proces školovanja.

"U budućem periodu smo sigurni na taj način da ćemo Republici Srpskoj iznjedriti mlade policajce koji će biti kvalitetno školovani i koji će raditi na bezbjednosti RS i na očuvanju svega onoga što smo do sada napravili u RS", poručio je Lukač.

Napomenuo je da je vlast RS prepoznala koliko je bitno da MUP školuje mlade ljude, te da je ovo budućnost Srpske i MUP-a RS.

Radovan Višković, premijer RS, istakao je da je Vlada RS prepoznala potrebu ulaganja u MUP RS.

"Od 2015. godine do danas smo više od 100 miliona KM uložili u MUP RS počev od policijskih stanica, naoružanja, opreme i svih sadržaja koji su neophodni jednom ovakvom ministarstvu, znajući činjenicu da RS jedino bezbjednosnu snagu ima u našem MUP-u RS, koji je garant zaštite svih naših građana koji žive u RS", istakao je Višković.

Željka Cvijanović, predsjednik RS, rekla je da ovaj kompleks u Zalužanima predstavlja sve ono što je potrebno za život i za funkvionalnost, osposobljavanje, učenje, smještaj policije Srpske.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Prethodno su Radovan Višković, premijer RS, i Nenad Nešić, v.d. direktora preduzeća "Putevi RS", presjekli vrpcu i pustili u saobraćaj iskljućnu traku na magistralnom putu Klašnice dva - Šargovac.

Na ovaj način, kako je Nešić rekao, dobija se bezbjedniji, kvalitetniji i brži saobraćaj.

"Ovim će se zadovoljiti kako potrebe mještana mjesne zajednice Kuljani, tako i potrebe MUP-a RS, koji na ovaj način nakon obavljene intervencije mogu brže da se vrate u bazu", rekao je Nešić.

Istakao je da je preduzeće "Putevi RS" u ovu investiciju uložilo 460.000 KM, te da je apsolutno čitav iznos servisiralo kroz svoja sredstva.

Dodao je da su prethodne godine uradili uključnu traku na put M16, a ove godine je izgrađena i isključna traka sa puta M16 na ovom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije