Društvo

Pomoć "Elektrokrajine" porodicama zaposlenih: 10.000 KM za petoro radnika

Pomoć "Elektrokrajine" porodicama zaposlenih: 10.000 KM za petoro radnika
Foto: N.N. | Pomoć "Elektrokrajine" porodicama zaposlenih: 10.000 KM za petoro radnika

BANJALUKA - Uprava "Elektrokrajine" na čelu s v.d. direktorom Draganom Čavićem povodom predstojećih praznika uručila je jednokratnu novčanu pomoć od 10.000 KM za pet radnika ovog preduzeća koji su u stanju najveće socijalne i zdravstvene potrebe.

"'Elektrokrajina' je u proteklih devet mjeseci unaprijedila poslovne rezultate i smanjila troškove, zbog čega smo odlučili da dio ušteđenih sredstava izdvojimo za potrebe najugroženijih radnika", kazao je Čavić.

Prema njegovim riječima, ranije izdatke za novogodišnji reklamni materijal ove godine su smanjili za čak 80 odsto.

"Odlučili smo da povodom nastupajućih praznika dodijelimo novčanu pomoć od po 2.000 KM za petoro radnika koje nam je preporučio Sindikat preduzeća", istakao je Čavić.

Dodao je da očekuje da ovaj vid humanosti preraste u tradiciju preduzeća, te da će se ovim primjerom rukovoditi i druge kompanije.

Risto Rogić, predsjedik Sindikalne organizacije "Elektrokrajine", zahvalio je Upravi preduzeća što je imala razumijevanja, ne samo za uplatu finansijske pomoći najugroženijim radnicima, već i za potrebe banjskog liječenja zaposlenih i druge vidove solidarnosti.

"Elektrokrajina" je proteklih dana nikoljdanskim paketićima obradovala mališane Centra za djecu s poteškoćama u razvoju "Zaštiti me", Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" i Sigurne kuće za žene i djecu, žrtve nasilja u porodici regije Banjaluka.

"Osmijeh na licima mališana za nas je poseban osjećaj", stav je kolektiva "Elektrokrajine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije