Društvo

Pomoć od 1.000 evra za pet studenata porodice Zogović iz Peći

Pomoć od 1.000 evra za pet studenata porodice Zogović iz Peći
Foto: RTRS | Pomoć od 1.000 evra za pet studenata porodice Zogović iz Peći

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov uručiće 1.000 evra pomoći od anonimnog donatora porodici Miodraga Zogovića iz Peći, čijih petoro djece studira na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.

Arlov je rekao Srni da je dvoje od petoro djece Zogovića već na doktorskim studijima na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.

Biljana i Jelena Zogović su na doktorskim studijama, Miloš je četvrta godina, a Mila i Slobodanka Zogović treća godina na Medicinskom fakultetu.

Arlov je podsjetio da je direktor Studenskog centra "Priština" u Kosovskoj Mitrovici Jovo Popović uputio pismo Odboru u kojem je zatražena pomoć za ovih pet studenata.

On kaže da će pomoć od 1.000 evra, koju je obezbijedi anonimni donator, članovima porodice Zogović biti uručena 23. novembra u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici.

"Pozivam sve da stimulišu ovakve mlade ljude, jer ovo je primjer kako se opstaje na Kosovu i Metohiji i kako će Srbi opstati kao narod. Ovo je primjer kako ćemo sačuvati Kosovo i Metohiju", rekao je Arlov.

Arlov je pozvao sve koji žele da učestvuju u humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći srpskom narodu, bolesnoj djeci i studentima na Kosovu i Metohiji da doniraju sredstva na žiro-račun 555-10000341964-45 sa naznakom "pomoć za Kosovo i Metohiju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije