Društvo

Pomoć porodicama kojima su izgorjeli stanovi u Novom Gradu

Pomoć porodicama kojima su izgorjeli stanovi u Novom Gradu
Foto: Srna/Arhiva | Pomoć porodicama kojima su izgorjeli stanovi u Novom Gradu
Srna

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da je porodicama kojima su u požaru u stambenoj zgradi u naselju Reovac uništeni stanovi upućena prva pomoć za prehrambene i higijenske artikle, te najavio da će im opština pomoći u sanaciji štete.

Drljača je naveo da je ovim porodicima, kao preliminarna pomoć, isplaćeno po 500 KM.

"Ta sredstva nisu za sanaciju, već za nabavku neophodnih stvari, budući da im je u požaru sve uništeno. Osim toga, odobreno je 5.000 KM za prvu pomoć u sanaciji štete. Prema informacijama koje imamo, porodice su već odabrale izvođača radova i mi ćemo i naredne godine pomoći sanaciju", rekao je Drljača.

Prema njegovim riječima, Teritorijalna vatrogasna jedinica je učinila sve što je bilo moguće i spriječila širenje vatre na ostale stanove.

"Civilna zaštita i Komunalno preduzeće 'Komus' pomogli su u uklanjanju izgorjelih dijelova krova. Dogovorili smo sa lokalnim komunalnim preduzećima da ovim porodicama budu stornirani računi za komunalne usluge", rekao je Drljača.

U požaru u stambenoj zgradi u Ulici Stojana Ćelića u novogradskom naselju Repovac je u jutarnjim časovima u ponedjeljak, 23. decembra, izgorio krov.

U požaru, u kojem nije bilo povrijeđenih, u šest stanova je pričinjena ogromna materijalna šteta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije