Društvo

Pomozimo Aleksi: Dječaku potrebna pomoć za normalno djetinjstvo

Pomozimo Aleksi: Dječaku potrebna pomoć za normalno djetinjstvo
Foto: N.N. | Pomozimo Aleksi: Osmogodišnjem dječaku potrebna pomoć za normalno djetinjstvo

ZVORNIK - Osmogodišnji dječak Aleksa Vasić iz Zvornika se već šest godina bori sa jednim od najtežih oblika dijabetesa, a kako bi mu pomogli u ovoj borbi, roditelji su pokrenuli više akcija za prikupljanja pomoći.

Naime, prema riječima njegovog oca Aleksandra Vasića, dječakovo stanje je promjenjivo.

"Pankreas mu uopšte ne radi, a glukoza mu varira od 1,7 do 33", kazao je Vasić za "Nezavisne".

Podsjećamo, Aleksi je dijabetes tip 1 otkriven kada je imao samo dvije godine. Vrijednost glukoze tada mu je bila 69,9 zbog čega su ga ljekari proglasili za jedan od najtežih slučajeva sa ovom dijagnozom u Evropi. No, mali heroj, uz podršku svojih roditelja, ne odustaje od borbe i igre sa vršnjacima.

Kako bi mu olakšali ovu borbu, njegovi roditelji su pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za kupovinu insulinske pumpe sa pratećom opremom koja bi mu omogućila srećnije djetinjstvo. Ipak, Aleksi će čitav život biti potrebna finansijska pomoć za opremu koju je trenutno nemoguće kupiti kod nas, pa je roditelji nabavljaju u Njemačkoj po cijeni od 180 evra mjesečno.

S obzirom na to da trajnog rješenja nema, olakšanje Aleksine svakodnevice bila bi kupovina posebne insulinske pumpe sa pratećom opremom koja bi mu bila dovoljna za narednih pet godina, a sve to košta oko 45.000 evra.

Svi koji žele da pomognu, mogu novac da uplate na broj žiro računa 5550068119169287 kod Nove banke na ime oca malog Alekse, Vasić Aleksandra.

Ova akcija nema rok trajanja, ali ima samo jedan cilj - da Aleksa ima normalno djetinjstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije