Društvo

Pomozimo Kemalu da samostalno hoda

Pomozimo Kemalu da samostalno hoda
Foto: Ustupljena fotografija | Pomozimo Kemalu da samostalno hoda

SARAJEVO - Udruženje "Pomozi.ba" pokrenulo je apel za Kemala Haskića iz Banovića, 27-godišnjeg mladića koji boluje od cerebralne paralize i koji je nakon terapija u Nišu postigao veliki napredak, te može pomalo i samostalno hodati, što nije mogao ni zamisliti unazad nekoliko godina.

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17044, pozivom se doniraju dvije KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Sada mu je potrebno 10.900 evra za novi ciklus terapija kako bi mu se ostvario najveći san, a to je da više ne ovisi o tuđoj pomoći, da može sam hodati, odlaziti u šetnju, kupovinu…

"Ovaj mladić je završio osnovnu i srednju školu uprkos invaliditetu i bolesti roditelja. Otac je epileptičar, majka dijabetičarka, a od primanja imaju samo penziju, i to ne od Kemalovog oca, nego djeda. Sredstva za njegovo dosadašnje liječenje donirali su njegovi prijatelji i dobri ljudi, a sada im je ponovo potrebna pomoć", navodi ovo udruženje.

Kemalu osim poziva na broj 17044 možete pomoći donacijama putem veb-platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Udruženja "Pomozi.ba" sa naznakom "Kemal Haskić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije