Društvo

"Ponosne kartice" i u Doboju: Popusti značajni za budžet roditelja

"Ponosne kartice" i u Doboju: Popusti značajni za budžet roditelja
Foto: Michal Jarmoluk from Pixabay | "Ponosne kartice" za višečlane porodice u Doboju: Popusti značajni za budžet roditelja

DOBOJ - Osim u prodavnicama prehrambene robe, sportskim i radnjama sa dječjom garderobom, roditeljima koji će početkom avgusta dobiti "ponosne kartice" dobro bi došli, kako su naveli, i popusti i u dobojskim apotekama, kao i u knjižarama.

"U zimskom periodu, znamo svi, pogotovo ko ima troje djece, svi su jedni za drugim bolesni, prehlađeni. Ali za sve će nam dobro doći popust, prvenstvo za školski pribor jer to su pozamašni izdaci. Djeci sad bukvalno treba sve, od knjiga, odjeće, obuće, pogotovo djeci koja su u razvoju, koja rastu, to konstantno uvijek nešto treba", kaže Radana Đurić, majka troje djece.

"Ponosne kartice" višečlane porodice u Doboju dobiće početkom avgusta, a podršku roditeljima s troje i više djece, kojih je više od 480, pružiće i pojedine lokalne firme koje su se pridružile akciji.

"Ta kartica obuhvata već određene privrednike koji su odranije članovi i učesnici u projektu 'Ponosne kartice', ali raduje me da su prehrambeni supermarketi 'Đurić' u postupku da postanu članovi, a posebno zato što je sjedište firme u Doboju. Imamo knjižaru koja je u 'Vladimirki', koja je već izrazila volju i koja će dati popust za članove Udruženja 'Ponos', pa čak i do 20 odsto u zavisnosti od artikala", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

On je pozvao i ostale lokalne privrednike da se pridruže akciji i omoguće roditeljima da ostvare popuste u što više prodajnih objekata.

"Sada nam dolazi nova školska godina, ja verujem da je za svakog roditelja, pa i onog koji ima samo jedno dijete, veliki izdatak taj polazak u školu. Svi želimo da naša djeca imaju i novu odjeću, i nove knjige. Zamislite kako je jednoj porodici koja ima tri školarca? Svako dijete želi da ima sve ono što ima i njegov drug", rekla je Marina Protić, majka troje djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije