Društvo

Ponovo polomljen polubranik u banjalučkom naselju "Zalužani" (VIDEO)

Ponovo polomljen polubranik u banjalučkom naselju "Zalužani" (VIDEO)
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Ponovo polomljen polubranik u Zalužanima (VIDEO)

BANJALUKA - Na putnom prelazu "Zalužani" u Banjaluci, prije nekoliko dana, tačnije 17. maja, ponovo je polomljen polubranik.

Objavljen je i video-snimak na kojem je prikazano kako se to desilo - bijeli kombi, uprkos svjetlosnim signalima, nastavlja da se kreće i "podvlači" se pod polubranik u momentima dok se on spušta.

Potom iz kombija izlazi vozač koji pokušava riješiti problem, na način da rampu pomjera malo naprijed.

Polubranik se, međutim, tokom podizanja odvaja od držača, a tada vozač ponovo stiže, uzima odlomljeni dio rampe i odlaže ga pored.

"I pored nastojanja i zalaganja Željeznica Republike Srpske da se nivo osiguranja na putnim prelazima podiže na viši nivo, kao i preventivne aktivnosti 'Oprezni paze na putne prelaze' koju 'Željeznice Republike Srpske' provode zajedno sa nadležnim republičkim institucijama, problem ignorisanja saobraćajne signalizacije na putnim prelazima i dalje je prisutan", saopšteno je iz "Željeznica Republike Srpske".

Kako dodaju, "Željeznice Republkike Srpske" u kontinuitetu nastoje i uspijevaju da u najkraćem vremenskom roku saniraju, poprave i zamijene svaki polomljen i uništen polubranik ili bilo koji dio svjetlosne signalizacije i u to ulažu značajna finansijska sredstva.

"Neodgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju najčešći je uzrok nezgoda na putnim prelazima. Zato je neophodno iznova upozoravati na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i apelovati na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će se samo na taj način smanjiti broj nezgoda na putnim prelazima, ali i udesa koji za posljedicu mogu imati tragičan ishod. Sačuvajmo živote, budimo odgovorni prema sebi i drugima.

Zaustavite se ispred putnog prelaza! Voz uvijek ima prednost!", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije