Društvo

Popunjeni svi smještajni kapaciteti u Banjaluci

Popunjeni svi smještajni kapaciteti u Banjaluci
Foto: Srna | Popunjeni svi smještajni kapaciteti u Banjaluci

BANJALUKA - Rukovodilac sektora za promociju turizma u Turističkoj organizaciji Republike Srpske Marko Radić rekao je Srni da su popunjeni svi smještajni kapaciteti u Banjaluci zahvaljujući i teniskom turniru "Srpska open" i bogatoj turističkoj ponudi koja prati ovaj događaj.

"Banjaluka će biti centar, i to ne samo kada je riječ o sportu, već i o drugim sadržajima kao što su muzički festivali", istakao je Radić.

Početak turnira poklapa se i sa početkom turističke sezone u Republici Srpskoj, odnosno u onim lokalnim zajednicama koje se ne oslanjaju na zimski turizam, rekao je Radić i dodao da veliki događaji kao što je "Srpska open" u Banjaluci uvijek popune smještajne kapacitete.

"Nemamo često priliku da smještajni kapaciteti budu popunjeni u međusezonskom periodu, odnosno u aprilu i maju. To znači da nam je potrebno što više kvalitetnih sadržaja tokom cijele godine da bi Republika Srpska kao turistička destinacija živjela 12 mjeseci", naglasio je Radić.

On je uspješnom ocijenio zimsku sezonu na Jahorini, iako je počela kasnije nego inače zbog izostanka padavina, te naveo da je ovo period kada se turisti sa Jahorine i Kozare sele u druge lokalne zajednice.

"Uskoro kreće sezona raftinga na Tari i Vrbasu, uskoro će se probuditi destinacije kao što su druge lokalne zajednice. Turistička ponuda je zasnovana prvenstveno na prirodnim sadržajima, na boravku u prirodi. Imamo mnogo označenih planinskih pješačkih i biciklističkih staza, kao i kupališta tokom ljeta. Uskoro će turistima biti dostupna i `Via ferata` na Romaniji", dodao je Radić.

On je istakao da će upravo za navedenu ponudu interesovanje iskazati turisti iz urbanih sredina iz Srpske i inostranstva jer su sela, ljubav prema tradiciji, kulturi i običajima prednost Republike Srpske.

"Ukoliko uspijemo tu energiju da prenesemo na turiste, siguran sam da će dolaziti u većem broju i odlaziti sa lijepim utiskom", istakao je Radić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije