Društvo

Pratite nas na Google news

Porodica Lakić dobila krov nad glavom

Porodica Lakić dobila krov nad glavom
Foto: Srna | Porodica Lakić dobila krov nad glavom
Srna

LOPARE - Porodica Lakić iz Smiljevca, kod Lopara, dobila je konačno krov nad glavom zahvaljujući lokalnoj upravi, loparskim privrednicima i mještanima.

Tročlana porodica Lakić nije mogla da obezbijedi novac da bi pokrili kuću u kojoj su živjeli.

Inicijativu da im se pomogne pokrenuo je vlasnik firme za proizvodnju jahti "Smiljevac prom" Goran Gajić, a pridružili su se opština i mještani.

Milan Lakić rekao je da je u akciji prikupljeno 6.000 KM i da su zahvaljujući tom novcu uspjeli da završe krovnu konstrukciju. On je zahvalio svima koji su pomogli, te istakao kako je od velike važnosti za njegovu porodicu što su uspjeli da konačno dobiju krov nad glavom.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić danas je zajedno s predsjednikom Skupštine opštine Milenkom Ristićem posjetio Lakiće.

Savić je naveo je da su iz budžeta izdvojili 3.200 KM, a zahvalio je i drugima koji su pomogli ovu porodicu, posebno Gajiću.

On je najavio da će opština pomoći i drugima kojima je pomoć neophodna, te pozvao aktiviste ostalih mjesnih zajednica da obrate pažnju na slične probleme u svojoj okolini.

Gajić, koji je pokrenuo akciju da se pomogne Lakićima, rekao je da oni nisu sami mogli da sakupe novac da pokriju kuću, jer Milan i njegova supruga nemaju stalan posao, što je bio signal da im se pomogne.

On je napomenuo da je akcija pokrenuta prije mjesec dana i da su, osim mještana, pomogli i vlasnici stovarišta građevinskog materijala.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije