Društvo

Porodilištu donacija od 7.500 KM

Porodilištu donacija od 7.500 KM
Porodilištu donacija od 7.500 KM

BANJALUKA - Sparkasse Bank BiH donirala je 7.500 KM Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka za nabavku opreme za porodilište.

Ovim sredstvima biće kupljeni dva fetalna monitora i jedan pulsni oksimetar, rečeno  je danas tokom prijema donacije u prostorijama UB KC.

Mirko Stanetić, direktor UB KC Banjaluka, rekao je da donacija Sparkasse Bank pokazuje socijalnu odgovornost i zahvalio je donatorima na doprinosu u razvoju zdravstvenog sistema.

"Tamo gdje se nalaze zdrave bebe i zdrave porodilje treba obezbijediti najbolje uslove i stoga je ova donacija došla u pravo vrijeme", poručio je Stanetić.

On je dodao da će ova ustanova i u 2015. godini nabaviti potpuno nove porođajne stolove, kako bi se i buduće majke porađale u što kvalitetnijim uslovima. Stanetić je naglasio i da je smrtnost novorođenčadi u ovoj klinici ispod evropskog prosjeka, što, kako kaže, možemo zahvaliti stručnom radu i kvalitetu osoblja.

Srđan Travar, direktor banjalučke filijale Sparkasse Bank BiH, rekao je da je ovo šesta u nizu donacija u okviru akcije "Jedan osmijeh - jedna kartica" i da su u banci zadovoljni efektima akcije.

"Cilj je da našim bebama i majkama obezbijedimo siguran i bezbrižan početak njihovog života, kao i bolje uslove za boravak u porodilištu", rekao je Travar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije