Društvo

Posao za 81 asistenta na dva javna univerziteta u RS

Posao za 81 asistenta na dva javna univerziteta u RS
Foto: N.N. | Posao za 81 asistenta na dva javna univerziteta u RS
Goran Lajić

BANJALUKA - U novoj akademskoj godini biće zaposleno ukupno 81 asistent na oba univerziteta u RS, od toga 54 na Uiverzitetu u Banjaluci i 27 asistenata na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Rekao je ovo Milorad Dodik, predsjednik RS nakon što se danas sastao sa rektorima oba javna univerziteta u RS u Palati predsjednika.

Dodik je izrazio zadovoljstvo što je pokrenuto zapošljavanje najboljih studenta sa javnih univerziteta u RS, te ostanak na njima, a RS u tom pogledu podržava ove finansijske aktivnosti.

"Ovo je dio realizacije politike koju smo ranije planirali, da se za najbolje studente sa univerziteta, one koji žele da se nastave baviti naučnim radom, nađe način da oni budu primljeni", rekao je Dodik.

On je istakao da je ovo način da se stvore novi domaći kadrovi, te da je dogovoreno da će nova školska godina početi sa većim brojem asistenata, a za narednu školsku godinu koja dolazi, ponovo će biti novi prijem asistenata na oba univerziteta.

Radoslav Gajanin, rektor banjalučkog Univerziteta, rekao je da je ovo zapošljavanje jedna od najznačajnijih i najvažnijih informacija za oba javna univerziteta.

"Pokrenuli smo sa nadležnima konkursne procedure za one asistentske pozicije koje su zaista potrebne Univerzitetu u Banjaluci, te konkurnse procedure su već pokrenute i neke od najboljih naših studenata su već zasnovali radni odnos na Univerzitetu u Banjaluci", rekao je Gajanin i istakao da postoji potreba da se obezbijedi domaći kadar, umjesto gostujućih nastavnika.

Stevo Pašalić, rektor na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, kaže da je prijem za 27 najboljih studenta na ovom Univerzitetu od velikog značaja, jer tako popravljaju kadrovsku funkciju.

"Ovo ja najbolji put za razvoj univerziteta i zadržavanje najboljih, u svijetu je velika borba za najboljima. Važan nam je svaki naš kadar i naš student, te je to najbolji način da ih zadržimo u našoj zemlji", rekao je Pašalić

Dodik je dodao da će od nove godine prosječna plata na javnim univerzitetima u RS biti povećana za novih 120 KM, što ukupno znači da će od danas pa do januara plata za u visokom obrazovanju biti povećana za 150 KM.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije