Društvo

Poslije 8 sinova dobili kćerku: Prvi put sa devetero djece slave Uskrs

Poslije 8 sinova dobili kćerku: Prvi put sa devetero djece slave Uskrs
Foto: Telegraf | Poslije 8 sinova dobili kćerku: Prvi put sa devetero djece slave Uskrs

Osam sinova, jedna djevojčica, "supermama" Vesna i "supertata" Slobodan.

Ukupno jedanaest članova čini porodicu Milićević, a ove godine dočekuju Vaskrs u nikad brojnijem sastavu. Majka Vesna (42), ranije je govorila za Telegraf.rs ističući koliko je blagoslovena i zahvalna na brojnoj porodici, posebno kada je krajem prošle godine, nakon osam dječaka, rodila i djevojčicu Milu.

Čim se rodila, postala je mezimica i princeza koju sada čuvaju njena velika braća prinčevi, a ove godine kao i svake, su se svi zajedno spremali da dočekaju i proslave ovaj veliki hrišćanski praznik. Vesna do detalja opisuje kako je izgledao sam proces pripreme i koliko se djeca raduju farbanju jaja.

„Pripreme za Vaskrs u našoj kući su počele početkon velike nedelje. Od velikog spremanja kuće, farbanja jaja - gde su i deca naravno učestvovala, do pripreme svečane trpeze kako bi najradosniji praznik dočekali spremni. Uskršnje jutro ćemo zajedno sa decom provesti u crkvi i uz crkveno zvono i miris tamjana poželeti mir, zdravlje i sreću celom svetu. Mir Božiji -Hristos Voskrese“, rekla je mama Vesna za Telegraf. 

Vesnu često nazivaju "majkom devet Jugovića", ali ona je skromna, te sebe ne smatra heroinom, već blagoslovenom ženom.

„Sebe ne smatram heroinom, već blagoslovenom od Boga, jer zaista imati zdravu, dobru i poslušnu decu je jedan veliki dar“, govorila je ranije. 

Iako su rodom iz Medveđe, Milićevići već dugo žive u Italiji, te su tamo i rođena sva djeca. Najstariji sin Luka rođen je 2005. godine, potom Stefan 2006, pa Đorđe 2008, Aleksa 2010, Nikola 2012, Dušan 2016, Petar 2018, Pavle 2020, a onda i Mila u septembru 2023. To što žive van svoje domovine ne sprječava ih da gaje tradicionalne vrijednosti, a roditelji se trude da nikada ne zaborave odakle potiču. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije