Društvo

Pratite nas na Google news

Poštanska markica poklon za treći rođendan Roditeljske kuće "Iskra"

Poštanska markica poklon za treći rođendan Roditeljske kuće "Iskra"
Foto: V.Stojaković | Poštanska markica poklon za treći rođendan Roditeljske kuće "Iskra"
Anja Matarugić

BANJALUKA - Za tri godine kroz Roditeljsku kuću "Iskra" u Banjaluci prošlo je 89 porodica iz cijele RS, a trenutno u njoj boravi sedam porodica, koje dobijaju svu neophodnu podršku.

Rečeno je ovo danas prilikom obilježavanja tri godine postojanja Roditeljske kuće "Iskra" u kojoj borave djeca oboljela od malignih oboljenja i njihovi roditelji.

Tim povodom, za treći rođendan ove ustanove, predstavljena je posebno dizajnirana poštanska markica - Roditeljska kuća "Iskra", koju su "Pošte Srpske" kreirale posebno za ovu priliku.

Darija Berić, predsjednica Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra", kaže da je ideju za izradu ove markice dalo ovo udruženje.

"Nakon što smo dobili ideju za kreiranje ove poštanske markice kontaktirali smo 'Pošte Srpske', gdje ja radim već 20 godina, i oni su odlučili da nam izađu u susret", rekla je Berićeva.

Miladin Radović, direktor "Pošta Srpske", rekao je da je ova markica izdata u tiražu od 10.000 primjeraka, te da su markice oduvijek predstavljale kulturu jednog naroda.

"Svako dijete ima pravo na liječenje i normalan život, a 'Pošte Srpske' će se uvijek rado odazvati u ovakvim prilikama", rekao je Radović.

Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, rekla je da Vlada RS, resorno ministarstvo, kao i kompanije poput "Pošta Srpske" treba da daju svoj doprinos radu Roditeljske kuće "Iskra".

"Želimo da svoj djeci pružimo što relaksiraniji boravak u ovoj kući, kako bi na što lakši način prebrodili sve ono što ih zatiče tokom liječenja", kazala je Trivićeva.

Dodaje da je resorno ministarstvo obezbijedilo da učitelji iz banjalučkih osnovnih škola predaju u ovoj roditeljskoj kući.

"Ovi učitelji svakodnevno sa djecom, od školske 2017/2018. godine, rade na savladavanju gradiva da bi se ova djeca kasnije što lakše uključila u redovnu nastavu", objasnila je Trivićeva.

Ističe da će se u narednom periodu raditi na angažovanju nastavnika za časove predmetne nastave.

Prva roditeljska kuća u RS namijenjena za smještaj djece oboljele od malignih bolesti, kao i njihovih roditelja otvorena je u junu 2016. godine u Banjaluci, u neposrednoj blizini Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS).

Ova kuća opremljena je sa sedam apartmana, kuhinjom i trpezarijom, prostorijama za razgovor sa stručnim osobljem, kao i prostorijama za eventualne medicinske intervencije.

Igraonica, učionica, kao i dvorište u sklopu Roditeljske kuće "Iskra" sigurno su omiljene prostorije mališanima koji ovdje borave dok njihovo liječenje traje.

Sredstva za otvaranje ove roditeljske kuće su prikupljena na donatorskoj večeri "Sa ljubavlju hrabrim srcima" 2014. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Pronašli smo posao iz snova!

Marketing tim / 20.02.2020 15:19

Prošle godine svi ljubitelji spavanja imali su priliku da se prijave za posao iz snova. Pozvali smo ih da dođu u naše trgovine, spavaju na Dormeo madracu i jastuku i budu plaćeni za to! Kampanja čiji je cilj bio istaknuti važnost kvalitetnog sna, pokazala je izvanredan uspjeh – posao iz snova proveden je u 20 zemalja s nevjerovatnih 70 000 prijava. Zaposlili smo čak 52 spavalice širom Europe koje su uspješno obavile posao iz snova.

Ove godine ponavljamo ovaj sjajni oglas!

Zaradite 500 KM za 4 sata spavanja!

Nakon ogromnog uspjeha iz prethodne godine, Dormeo ® je odlučio ponovo objaviti oglas za posao iz snova. Ove godine tražimo spavalice koje žele spavati 4 sati i za to će im biti plaćeno 500 KM.

13. marta 2020. godine, organizujemo poseban događaj Dormeo ®  Dan Spavanja, povodom Svjetskog dana spavanja, kada će najkreativniji učesnici konkursa  spavati na odabranoj lokaciji u udobnosti Dormeo proizvoda. Pobjednik će pored plate od 500 KM dobiti i nezaboravno iskustvo te saznati šta je najvažnije za miran i kvalitetan san.

Konkurs za posao je otvoren do 06.03.2020. godine.

Ovom kampanjom Dormeo ® povodom Svjetskog dana spavanja želi podići svijest o važnosti kvalitetnog sna, te njegovom neprocjenjivom utjecaju na naše tijelo i um.  Također, kako bismo imali miran i kvalitetan san potrebno je osigurati najbolje okruženje za spavanje.  Tokom noći se opuštamo i regeneriramo, ali samo kada spavamo na pravim proizvodima koji pružaju optimalnu podršku i osjećaj udobnosti. Spavanje je posao, a sada može postati posao iz snova.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Što se događa kada spavate?

Mislite da vaše tijelo jednostavno ne radi ništa kada spavate, da ste potpuno neaktivni? Istina je da vaše tijelo i um obavljaju pravi posao dok spavate! Oni rade cijelu noć kako bi ostali uravnoteženi i zdravi - vaše misli i tjelesne funkcije usporavaju, ćelije vašeg mozga se odmaraju od dnevnih aktivnosti i vrijeme je za oporavak. Tokom dubokog sna vaše tijelo obnavlja mišiće, organe i ostale ćelije, jača vaš imunološki sistem, bori se protiv infekcija i još mnogo toga. S druge strane, nedostatak sna predstavlja brojne zdravstvene rizike, od simptoma depresije, visokog krvnog pritiska i migrene. Spavanje i zdravlje su usko povezani, a stručnjak za san, Dormeo ® želi edukovati što više ljudi o kvalitetnom snu i koliko je usko povezano sa našim zdravljem. Kada se kvalitet sna poboljša, poboljšava se i kvalitet života.

Postanite Dormeo ® spavalica

Dormeo ® je jedan od vodećih brendova i Dormeo proizvodi predstavljaju sinonim za kvalitetan san. Naš je cilj ponuditi kupcima sve što im je potrebno za poboljšanje kvalitete spavanja i života, od A do Zzz, a također ih edukovati o tome kako se njihovo zdravlje može promijeniti na bolje sa spavanjem. To je tako jednostavno. Dormeo je vaš stručnjak za san koji vam nudi da na jednom mjestu pronađete sve što vam je potrebno za mirne snove. Od odabira pravih letvica za krevet, do madraca ili nadmadraca koji se prilagođavaju svakoj osobi, pa sve do jastuka i prekrasnih posteljina koje će vašu spavaću sobu pretvariti u oazu elegancije po vašem ukusu.

Dormeo ® je vaš stručnjak za spavanje na jednom mjestu i potpuno rješenje za miran i kvalitetan san na koje možete računati.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Najčitanije