Društvo

Postavljen kamen temeljac za školski objekat

Postavljen kamen temeljac za školski objekat
Foto: Srna | Postavljen kamen temeljac za školski objekat

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Tesliću polaganju kamena temeljca za izgradnju školskog objekta za Područno odjeljenje Gornji Teslić, koje je u sastavu Osnovne škole "Ivo Andrić" Đulići.

Cvijanovićeva je izjavila ovom prilikom da je zadovoljna što je u prilici da podrži gradnju ovakvih objekata koji će biti na korist učenika, nastavnika i roditelja, te naglasila da će ukupna vrijednost izgradnje ovog objekta biti oko 300.000 KM, a u prvoj fazi je izdvojeno 80.000 KM.

Ona je podsjetila da je Vlada na području opštine Teslić izdvojila 2,2 miliona KM za rekonstrukciju i obnovu školskih objekata.

"Ovo će mnogo značiti za djecu, roditelje i nastavni kadar koji ovdje radi. Svaki put kada radimo korisne projekte poput izgradnje novih škola ili njihove rekonstrukcije, osjećam se ponosno", rekla je Cvijanovićeva.

Kada je riječ ovoj školi, Cvijanovićeva je navela da će stara montažna zgrada biti potpuno zamijenjena.

"Učenici će tu ići na časove još neko vrijeme dok nova škola ne bude završena. Ovo je na dobrobit svih stanovnika ovdašnjih sela i to je škola kojoj gravitiraju. Ovo je važan projekat za cijeli Teslić, ali i za Vladu. Zadovoljni smo svaki put kada uradimo nešto dobro i što Republika danas može da investira dodatna sredstva u odnosu na ono što smo radili ranije. Dakle, stabilni smo", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da je to jedan od izuzetno važnih projekata, nakon čije realizacije će život u školi i oko nje biti sasvim drugačije organizovan.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, koji je izrazio zadovoljstvo da će učenici ove škole, koja je petorazredna i mješovita jer je pohađaju i bošnjačka i srpska djeca, biti u prilici da u narednom periodu imaju bolje uslove za rad i postižu bolje rezultate.

On je rekao da su djeca ranije imala jako loše uslove za obrazovanje, zbog čega je ispunjeno obećanje da se izgradi škola.

"Danas smo počeli taj posao i siguran sam da ćemo tokom ove školske godine završiti izgradnju škole. Obrazovanje je najbitniji segment društva i ovo je dokaz da Vlada vodi o tome računa u svakom mjestu u Srpskoj", rekao je Bogdanić.

Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole "Ivo Andrić" Đulići Biljana Kuzmanović rekla je da ovu područnu školu pohađa 60 učenika u pet odjeljenja i da se za njih nastava odvija u dva neuslovna objekta, koja će biti srušena nakon izgradnje novog.

Ona je navela da će se škola graditi u tri faze, te da će ova ustanova u budućnosti ispunjavati standarde savremenog obrazovanja, dodajući da je riječ o opravdanoj investiciji i u smislu povećanja bezbjednosti đaka.

"Zahvaljujem od sveg srca premijeru Željki Cvijanović i ministru Bogdaniću koji je bio naš glas u Vladi. Oni su prenijeli naše probleme i potrebe i veoma brzo se ušlo u rješavanje ovog gorućeg problema za nas i našu djecu. Ovo je velika investicija i projekat", istakla je Kuzmanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije