Društvo

Posthumno odlikovanje za 3.000 poginulih boraca Vojske RS

Posthumno odlikovanje za 3.000 poginulih boraca Vojske RS
Foto: N.N. | Posthumno odlikovanje za 3.000 poginulih boraca Vojske RS

DOBOJ - Još skoro 3.000 odlikovanja biće posthumno dodijeljeno poginulim borcima Vojske RS te će se tako, na osnovu ukaza predsjednika RS, Republika odužiti svim borcima stradalim u proteklom ratu.

"U Doboju dijelimo devet odlikovanja, prošli utorak smo 48 odlikovanja podijelili u Derventi i nastavljamo tako da bismo do kraja godine podijelili svih 174 odlikovanja. Mi ćemo nastaviti i dalje dok posljednji poginuli borac posthumno ne dobije zasluženo odlikovanje", kazao je u petak u Doboju Miladin Dragičević, izaslanik predsjednika RS.

Posthumna odlikovanja, osim za poginule borce iz Doboja, u petak su dodijeljena i za borce iz Petrova, Stanara i Teslića.

"Poginuo je moj sin Zoran, to je bilo odmah 1992. Poginuo je u Modriči, imao je 21 godinu. Malo će da nam ublaži bol ovo odlikovanje, što je bilo - bilo je", kazao je Zdravko Todorović iz Osječana.

Dejan Starčević, zamjenik gradonačelnika Doboja, naveo je da je lokalna zajednica i dosad činila sve da popravi materijalni status porodica poginulih boraca te čuvala uspomenu na poginule borce.

"Nema razloga da tako ne bude i u budućnosti", izjavio je Starčević te dodao da su od devet dodijeljenih odlikovanja, tri namijenjena za poginile borce s područja Doboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije