Društvo

Pratite nas na Google news

Posthumno odlikovanje za 3.000 poginulih boraca Vojske RS

Posthumno odlikovanje za 3.000 poginulih boraca Vojske RS
Foto: N.N. | Posthumno odlikovanje za 3.000 poginulih boraca Vojske RS
Sanja Čakarević

DOBOJ - Još skoro 3.000 odlikovanja biće posthumno dodijeljeno poginulim borcima Vojske RS te će se tako, na osnovu ukaza predsjednika RS, Republika odužiti svim borcima stradalim u proteklom ratu.

"U Doboju dijelimo devet odlikovanja, prošli utorak smo 48 odlikovanja podijelili u Derventi i nastavljamo tako da bismo do kraja godine podijelili svih 174 odlikovanja. Mi ćemo nastaviti i dalje dok posljednji poginuli borac posthumno ne dobije zasluženo odlikovanje", kazao je u petak u Doboju Miladin Dragičević, izaslanik predsjednika RS.

Posthumna odlikovanja, osim za poginule borce iz Doboja, u petak su dodijeljena i za borce iz Petrova, Stanara i Teslića.

"Poginuo je moj sin Zoran, to je bilo odmah 1992. Poginuo je u Modriči, imao je 21 godinu. Malo će da nam ublaži bol ovo odlikovanje, što je bilo - bilo je", kazao je Zdravko Todorović iz Osječana.

Dejan Starčević, zamjenik gradonačelnika Doboja, naveo je da je lokalna zajednica i dosad činila sve da popravi materijalni status porodica poginulih boraca te čuvala uspomenu na poginule borce.

"Nema razloga da tako ne bude i u budućnosti", izjavio je Starčević te dodao da su od devet dodijeljenih odlikovanja, tri namijenjena za poginile borce s područja Doboja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije