Društvo

Lukač i Vulin potpisali Memorandum o saradnji u oblasti vazduhoplovstva

Lukač i Vulin potpisali Memorandum o saradnji u oblasti vazduhoplovstva
Foto: Image by Free-Photos from Pixabay | Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti vazduhoplovstva između Srpske i Srbije

BEOGRAD - Ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske i Republike Srbije Dragan Lukač i Aleksandar Vulin potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumijevanju MUP-a Srpske i MUP-a Srbije o saradnji u oblasti vazduhopolovstva koji će značajno unaprijediti saradnju helikopterskih jedinica, saopšteno je iz MUP-a RS.

Lukač je naglasio da će popisani Memorandum omogućiti realizaciju obuka pilota i vazduhoplovno - tehničkog osoblja, ojačati kapacitete Helikopterske jedinice MUP-a Srpske i doprinijeti da se ona efikasnije stara o bezbjednosti građana.

U tom kontekstu Lukač i Vulin su podsjetili da je zajedničko operativno djelovanje dvije policije rezultiralo hapšenjem Darka Eleza, jednog od najvećih kriminalaca sa obje strane Drine.

Vulin je naglasio da je Republika Srpska za Republiku Srbiju prioritet i da je svako ugrožavanje bezbjednosti i mira Srpske, ugrožavanje bezbjednosti i mira Srbije.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću Srbija nikad više nije pomagala i štitila Republiku Srpsku.

„Imamo obavezu sa sarađujemo i da svakodnevni život naših građana učinimo sigurnijim“, rekao je ministar Vulin i dodao da će MUP Srbije uvijek pružati podršku i pomoć MUP-u Srpske, jer je svaka potreba Republike Srpske, potreba i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije