Društvo

Povećan broj migranta, policija će štititi mještane Blatne i okoline

Povećan broj migranta, policija će štititi mještane Blatne i okoline
Foto: Srna | Povećan broj migranta, policija će štititi mještane Blatne i okoline

Policija Republike Srpske prati situaciju na enitetskoj liniji i preduzeće sve potrebne mjere i radnje da zaštiti mještane Blatne i okolnih mjesta oko Novog Grada, kao i njihovu imovinu, gdje je proteklih dana evidentno povećano prisusutvo migranata, zaključeno je na današnjem sastanku direktora Policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa rukovodstvom Policijske uprave Prijedor.

Kostrešević i načelnik Uprave policije MUP-a Republike Srpske Dalibor Ivanić razgovarali su danas sa načelnikom Policijske Uprave Prijedor Sretojom Vujanovićem o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području koje pokriva ova policijska uprava, kao i aktivnostima koje se preduzimaju imajući u vidu uznemirenost mještana Novog Grada zbog znatnog povećanja broja migranata u Blatni, gdje je i entitetska linija sa FBiH.

Na sastanku je zaključeno da je bezbjednosna situacija na području Policijske uprave Prijedor dobra, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Kostrešević i Ivanić danas su boravili i u Novom Gradu, gdje su o ovoj temi razgovarali sa načelnikom ove opštine Miroslavom Drljačom i načelnikom opštine Krupa na Uni Mladenom Kljajićem, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije