Društvo

Povećana opasnost od odrona zemlje

Povećana opasnost od odrona zemlje
Foto: N.N. | Povećana opasnost od odrona zemlje

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH povoljni su uslovi za vožnju, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, pa posebno treba biti oprezan na pravcima Karanovac-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do 30. septembra, saopšteno je iz Auto-moto saveza Repulike Srpske.

U mjestu Hrvaćani na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu, zbog izgradnje auto-puta.

Saobraćaj se zbog deminiranja terena na radilištu "Klakar Donji 9" i "Klakar Donji 13" na području Doboja, na magistralnom putu Brod-Odžak, odvija u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Zbog priprema za rehabilitaciju dionice magistralnog puta Modriča-entitetska granica (Karuše) i dionice magistralnog puta Derventa /Žirovina/-Šešlije saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom ne duže od 15 minuta.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se još odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica.

Na graničnom prelazu Ivanica-Gornji Brgat zbog minerskih radova u blizini graničnog prelaza u Hrvatskoj, danas od 13.00 do 18.00 časova povremeno će biti obustavljan saobraćaj u trajanju od 20 minuta.

Na ostalim prelazima u BiH zadržavanja jutros nisu duža od 20 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije