Društvo

Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju
Foto: N.N. | Povoljni uslovi za vožnju

BANJALUKA - Uslovi za vožnju na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra su povoljni, a iz Auto-moto saveza Srpske vozačima skreću pažnju na mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

U Srpskoj su sitniji odroni mogući na pravcima Banjaluka-Kneževo, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad, a u Federaciji na putevima Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Crna Rijeka, Bugojno-Novi Travnik i Turbe-Kneževo.

Zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača, sutra i u srijedu, 25. aprila, saobraćaj će od 8.00 do 16.00 časova privremeno biti obustavljen na dionici regionalnog puta Kola-Stričići, s tim da će biti propuštan u intervalima kada to razlozi bezbjednosti učesnika u saobraćaju budu dozvoljavali.

U vrijeme trajanja obustave saobraćaj će biti preusmjeren na putni pravac Kola-Ledenice-Stričići.

Sutra od 9.00 do 18.00 časova biće zabranjen saobraćaj za teretna vozila teža od 7,5 tona ukupne mase na dionici Aerodrom "Banjaluka" u Mahovljanima-Aleksandrovac-auto-put-naplatne kućice Jakupovci-Klašnice-uključenje na magistralni put, kao i ulicama na području grada Banjaluka /ulice Krajiških brigada-Ranka Šipke-Vuka Karadžića-kralja Petra Prvog Karađorđevića-Olimpijskih pobjednika.

Zabrana se ne odnosi za vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima obezbjeđenja povodom akcije pod nazivom "Republika Srpska 2018".

Zbog većeg odrona na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se još odvija usporeno jednom saobraćajnom trakom prema privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na dionici magistranog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-granica Republike Srpske/Brčko distrikta i granica Republike Srpske/Brčko distrikta-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom naizmjenično saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, na lokalitetu Srpskih Toplica.

Jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do.

Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

Na području Federacije na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije