Društvo

Povremene obustave saobraćaja na dionici puta Doboj - Tuzla

Povremene obustave saobraćaja na dionici puta Doboj - Tuzla
Foto: Ilustracija | Povremene obustave saobraćaja na dionici puta Doboj - Tuzla

DOBOJ - Zbog minerskih radova, danas od 12.00 do 16.00 časova saobraćaj će privremeno biti obustavljan, maksimalno po pet minuta, na dionici puta Doboj-Tuzla (Poljice-Gavrići) na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na ostalim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros nisu zabilježeni zastoji, niti bilo kakva ograničenja u saobraćaju. 

Uslovi za vožnju su povoljni, a intenzitet saobraćaja umjeren. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. 

U toku je izgradnja vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj (dionica Banjaluka-Prnjavor), zbog čega je petlja "Mahovljani" zatvorena za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac". 

U toku je izgradnja kanalizacione mreže, zbog čega je na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice (ulice 27. marta i Srpske vojske) saobraćaj obustavljen za sva vozila. 

Zbog presvlačenja kolovoza na magistralnom putu M-14.1. u mjestu Derventa saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Planirano je da radovi traju do 25. avgusta. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare u toku je sanacija klizišta, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Prnjavor izmijenjen je režim saobraćaja u zoni ukrštanja sa istoimenim magistralnim putem. Vozila će do 31. avgusta prolaziti u oba smjera, sa ograničenjem brzine kretanja do 20 i do 40 kilometara na čas. 

Radi postavljanja led-markera u tunelima "Laktaši" i "Klašnice" na auto-putu Gradiška-Banjaluka, izmijenjen je režim saobraćaja. 

Zbog izgradnje vijadukta na magistralnom putu M-16, dionica Nova Topola-Klašnice (lokalitet Mahovljanske petlje), od 23.00 do 5.00 časova dolazi do obustava kretanja vozila, maksimalno do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda. 

U toku je rekonstrukcija puta na regionalnom putu Bratunac-Zeleni Jadar, na području opštine Srebrenica. 

Sa ciljem bezbjednog saobraćanja na auto-putu "9. januar" (Prnjavor-Doboj), uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17. 

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, na magistralnom putu Brod-Odžak do 22. decembra saobraćaj će se odvijati sa 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila. 

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, i R-476, dionica Ukrina-Gornja Vijaka, vozila, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaju jednom trakom. 

Zbog rekonstrukcije kolovoza izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu R-453 na području opštine Srebrenica. Radovi će trajati naredna četiri mjeseca. 

Zbog miniranja terena na magistralnom putu M-5, na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova. Radovi su produženi do 30. oktobra. 

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH - Crna Gora (Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

U Federaciji BiH u Hercegovini na nekoliko mjesta i dalje ima požara u blizini puteva, ali za sada nema obustave saobraćaja. Iz AMS pozivaju vozače u tim područjima na pojačan oprez zbog veće količine dima. 

Na ostalim putevima u FBiH jutros su uslovi za vožnju povoljni. Povremene kraće obustave mogu se očekivati na magistralnom putu Bugojno-Gornji Vakuf / Uskoplje u mjestu Osojnica, gdje je u toku deminiranje terena. 

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Za međunarodni saobraćaj privremeno su otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije