Društvo

Velika akcija spasavanja u BiH: Povrijeđena žena visi na stijenama Veleža (VIDEO)

Velika akcija spasavanja u BiH: Povrijeđena žena visi na stijenama Veleža (VIDEO)
Foto: Dnevni avaz | Povrijeđena Hrvatica visi na stijenama u BiH, u toku spašavanje (VIDEO)

MOSTAR - U toku je velika akcija spasavanja povrijeđene državljanke Hrvatske koja visi na stijenama planine Velež.

"Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske ni nakon 20 naleta nisu mogli prići ni blizu povrijeđenoj planinarki u vrletima planine Velež", izjavio je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

"Dali smo sve od sebe, uradili više od 20 naleta, ali ne može se prići. To su vertikalne stijene. Nigdje ni blizu nismo mogli prići. Imao sam mnogo akcija i uvijek nastojim dati maksimum, ali ovdje ne možemo ništa učiniti", rekao je Kusturić, koji se nalazi u misiji spašavanja.

On je dodao da su sada angažovani planinari iz Gorske službe spašavanja Mostar kako bi se pokušalo doći do povrijeđene i izvući je do tačke odakle je helikopter može transportovati.

Helikopterski servis dobio je poziv u pomoć da evekuiše državljanku Hrvatske koja je povrijeđena u vrletima planine Velež. Sa njom se nalazi jedna muška osoba, prenosi Srna.

U akciji učestvuje veliki broj pripadnika GSS-a i sedam pripadnika GSS-a Prenj.

"Puno vam ne možemo reći osim da su ekipe na terenu. 40 ljudi je već gore, još 40 stiže, a 20 spasioca je u pripravnosti. Ovdje su sve gorske službe spašavanja koje su bile na raspolaganju, a akciju vodi Nadin Kevelj iz GSS Mostar", kazao je za Avaz Emil Balavac iz GSS-a Jablanica.

Spasioci za sada nemaju informacija kako je došlo do ove nezgode, a veze s ekipama na terenu su otežane.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije