Društvo

Pratite nas na Google news

Povrijeđeni u eksploziji na pumpi kod Zvornika van životne opasnosti

Povrijeđeni u eksploziji na pumpi kod Zvornika van životne opasnosti
Foto: N.N. | Povrijeđeni u ekploziji na pumpi kod Zvornika van životne opasnosti
Srna

ZVORNIK - Pacijent A.K, koji je nakon eksplozije na benzinskoj pumpi u Šepku kod Zvornika prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla, van je životne opasnosti, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pacijent A.K. koji se nalazi u intenzivnoj njezi Klinike za anasteziologiju i reanimatologiju skinut je sa aparata za disanje, budan je i samostalno diše, pa će vjerovatno ubrzo biti premješten na Kliniku za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju radi daljeg liječenja, navode u UKC Tuzla.

A.K. je 23. decembra u eksploziji na benzinskoj pumpi "Nešković" u Šepku zadobio teške opekotine i povrede grudnog koša i glave, što je u ovoj klinicu uspješno sanirano.

U eksploziji je poginulo jedno lice, sedmoro povrijeđenih je prevezeno u Opštu bolnicu Zvornik, a jedno lice je hospitalizovano u bolnicu u Loznici.

Nakon ukazivanja ljekarske pomoći u Opštoj bolnici Zvornik, pet pacijenata je otpušteno na kućno liječenje, jedan je upućen u Univerzitetski klinički centar Banjaluka, a A.K. u UKC Tuzla.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije