Društvo

Požar na Romaniji nije ugašen, ali vatra pod kontrolom

Požar na Romaniji nije ugašen, ali vatra pod kontrolom
Foto: Srna | Požar na Romaniji nije ugašen, ali vatra pod kontrolom

PALE - Požar na Romaniji nije ugašen, ali je pod kontrolom i na terenu je trenutno više od 50 ljudi, rekao je Srni direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović.

Novitović je naveo da je izvršeno izviđanje požarišta prije naleta helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske, koji će i danas nastaviti da gase požar.

"Riječ je o veoma nepristupačnom terenu, vodu transportuje Vatrogasna brigada Pale, a Šumsko gazdinstvo angažovano je na gašenju. U pitanju je velika površina, vatra tinja, a otežavajući faktor je dosta suvog materijala i dug period bez kiše", navodi Novitović.

Pilot u Helikopterskom servisu Republike Srpske Zorislav Ivanović rekao je da je požar lokalizovan, da je ostao jedan dio ispod stijena, te da će napraviti nekoliko naleta i pokušati ugasiti vatru.

"Ne očekujemo da će biti dalje eskalacije. Pratimo situaciju i spremni smo da djelujemo koliko god bude trebalo", istakao je Ivanović.

Požar, koji je izbio u srijedu, 23. oktobra, na Romaniji iznad Majdana, na području opštine Pale, zahvatio je više od 10 hektara šume, a prijeti da stjenovitim dijelom pređe u opštinu Sokolac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije