Društvo

Poziv kupcima da očitaju potrošnju električne energije

Poziv kupcima da očitaju potrošnju električne energije
Foto: N.N. | Poziv kupcima da očitaju potrošnju električne energije

BANJALUKA - ZP "Elektrokrajina" a.d. Banjaluka obavještava javnost da nastavlja sa primjenom vanrednih mjera na smanjenju direktnih kontakata sa kupcima električne energije, u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

U skladu s tim, pozivamo kupce električne energije da u periodu od 29.4. do 2.5.2020. godine izvrše očitavanje potrošnje električne energije i podatke o tome, uz navođenje naplatnog broja (nalazi se na računu za električnu energiju), dostave putem jednog od ponuđenih komunikacijskih kanala:

•           besplatna info-linija 0800 50 116

•           viber broj 066 711 490

•           e-mail: [email protected]

Na internet stranici preduzeća (www.elektrokrajina.com) kupci mogu pronaći uputstvo za očitavanje digitalnog brojila i pravilnu dostavu podataka.

Za mjerna mjesta za koja ne budu dostavljeni  podaci od strane krajnjeg kupca primjenjivaće se mehanizam izračuna potrošnje na osnovu utrošene električne energije iz odgovarajućeg perioda u prethodnoj godini, kako je to propisano odredbama Opštih uslova za isporuku i snabdijevanje električnom energijom.

Konačna količina isporučene električne energije će se utvrditi nakon sticanja uslova za pristup mjernom mjestu, čime će sva neslaganja biti korigovana u narednom periodu kako kupci ne bi bili oštećeni.

"Elektrokrajina" navedene mjere primjenjuje isključivo zbog zaštite zdravlja naših kupaca i radnika preduzeća, u skladu s odlukama i preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije i Uprave "Elektroprivrede Republike Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije