Društvo

Poziv na mirnu šetnju za ubijenu Amru: Ne možemo bez vas

Poziv na mirnu šetnju za ubijenu Amru: Ne možemo bez vas
Foto: Facebook | Poziv na mirnu šetnju za ubijenu Amru: Ne možemo bez vas

TUZLA – Nova mirna šetnja za brutalno ubijenu Amru Kahrimanović održaće se sutra u subotu u 12 časova na relaciji od tržnog centra na Brčanskoj Malti do lokacije preko puta MUP-a Tuzlanskog kantona.

"Molimo sve građane Bosne i Hercegovine, Tuzle i Tuzlanskog kantona, srednjoškolce, studente, majke, očeve, penzionere i sve ljude dobrog srca, pozivamo i časne, poštene, moralne ljude iz MUP-a TK, znamo da vas ima, da nam se u što većem broju pridružite u subotu i pomognete u borbi protiv sistemskih propusta", navedeno je na Facebook grupi Pravda za Amru Kahrimanović

Oni navode da se sutra ista stvar može desiti "vama, vašim majkama, suprugama, kćerkama". "Svi odgovorni su znali za propuste u MUP-u TK i ništa nisu preduzimali.  Nisu radili svoj posao adekvatno i po propisima. Moramo dokazati da Tuzla može biti centar promjene. Nema odustajanja. Mi ovo ne možemo bez vas", dodaje se u objavi.

Amra Kahrimanović (52) ubijena je u svom ugostiteljskom objektu u Tuzli, a za zločin je osumnjičen policijski službenik Elvis Ćustendil koji je pucao u ženu naočigled osoblja i gostiju lokala.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije