Društvo

Pozivom na broj 17041 pomozite malenoj Lejli Krehmić

Pozivom na broj 17041 pomozite malenoj Lejli Krehmić
Foto: Pomozi.ba | Pozivom na broj 17041 pomozite malenoj Lejli Krehmić

SARAJEVO - Udruženje Pomozi.ba pokreće apel za malenu Lejlu Krehmić koja od rođenja živi sa deformitetom prstiju na šakama i stopalima.

Pomoći mogu svi humani ljudi pozivom na broj 17041 kojim se doniraju dvije KM, a koji je jedinstven za sve operatere u BiH.

"Devetogodišnja Lejla iz Zenice cijeli svoj život nosi teret jer se osjeća drugačije u odnosu na svoje vršnjake. Rođena je sa isprepletenim prstićima na rukama, na desnoj nozi nema prstića, a lijevo stopalo je uvrnuto prema unutra. Koliko god se trudila da živi sa ovim deformitetom, djevojčici od devet godina nije jednostavno prihvatiti da izgleda drugačije od svojih vršnjaka. Uprkos svemu ova hrabra i vesela djevojčica je odlična učenica i miljenica cijele porodice i prijatelja", navode iz Udruženja.

Lejla je do sada imala jednu operaciju u BiH gdje joj je rađeno razdvajanje prstića, ali nije došlo do značajnijeg napretka. Ljekari u Turskoj su predložili da se djevojčici uradi nekoliko operativnih zahvata kako bi se sanirao deformitet, ali samo za prvu operaciju, odnosno transplantaciju prstiju na šakama, potrebno je 13.940 evra. Porodica još uvijek ne zna koliko će im trebati ukupno novca za sve potrebne operacije. 

Pored poziva na broj 17041 moguće je pomoći i donacijama putem web stranice www.pomoziba.org ili bankovnih računa Udruženja Pomozi.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije