Društvo

Pozovite 1403 i pomozite Tijani Radović

Pozovite 1403 i pomozite Tijani Radović
Foto: Srna/Arhiva | Pozovite 1403 i pomozite Tijani Radović

BRATUNAC - Za pomoć Tijani Radović iz Bratunca, koja se liječi od limfoblastne leukemije, pomoć se može uputiti i pozivom na humanitarni broj 1403.

Bratunački Crveni krst pokrenuo je inicijativu i otvoren je ovaj humanitarni broj koji se može pozvati i tako darivati jedna marka za Tijanino liječenje.

Iz Crvenog krsta je rečeno da će broj biti u funkciji do kraja ovog mjeseca.

U Bratuncu i drugim opštinama organizovana je jednomjesečna široka akcija prikupljanja novčane pomoći za liječenje Radovićeve.

Tijana se liječi od limfoblastne leukemije i za terapiju matičnim ćelijama na jednoj klinici u italijanskom gradu Bolonja potrebno je obezbijediti 160.000 evra.

Do sada su se mnogi uključili i dali priloge za ovo liječenje, a među prvima Vlada Republike Srpske.

Veliki broj građana daje priloge i na različite načine podržava i podstiče ovu humanitarnu aktivnost sa željom da pomognu da se obezbijedi neophodni iznos sredstava za ovo liječenje.

U akciju se uključilo najviše mladih, zatim sportisti, muzičari, klubovi, udruženja, kulturni radnici i ustanove, ugostitelji, trgovci, privrednici i mnogi drugi.

Kutije za prikupljanje novčane pomoći postavljene su u skoro svim ugostiteljskim, trgovačkim, zanatskim radnjama, bankama, marketima u Bratuncu, Srebrenici i Ljuboviji, organizovana je fudbalka utakmica, ženski odbojkaški turnir, muzičko-zabavne i književne večeri i sav prihod se usmjerava za ovu akciju.

Opština Bratunac uplatila je određeni iznos za ovu namjenu umjesto svečanog obilježavanja Dana opštine, a srebrenički odbornici su se odrekli jedne dnevnice za liječenje ove djevojke.

Mladi svakodnevno priređuju humanitarne prodajne bazare od kojih prihod ide za Tijanino liječenje, a građani poklanjaju razne predmete za prodaju i tako daju prilog i podršku akciji.

Pomoć za Tijanino liječenje može se uplatiti i na brojene računa: 5514502573910 858, IBAN: BA395514502873911197.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije