Društvo

Pozvali maturante da studiraju u Subotici

Pozvali maturante da studiraju u Subotici
Foto: N.N. | Pozvali maturante da studiraju u Subotici

TREBINJE - Članovi Zavičajnog udruženja "Hercegovina" iz Subotice boravili su u Bileći i Trebinju, gdje su Udruženju "Sunce nam je zajedničko" koje okuplja roditelje i djecu sa posebnim potrebama uručili određenu materijalnu pomoć.

Takođe, uz pomoć predstavnika subotičkih fakulteta i viših škola prezentovali su maturantima uslove studiranja u ovom vojvođanskom gradu.

Dragoslav Andrić, predsjednik ovog udruženja, kaže da je njihov cilj bio da prezentuju povoljne uslove studiranja i stanovanja u Subotici, gdje su uslovi studiranja mnogo materijalno povoljniji u odnosu na mnoge druge srbijanske gradove, ali će studenti iz Hercegovine u ovom udruženju imati i svaku drugu vrstu pomoći.

"Naša donacija je samo skromna pomoć ovom udruženju, koju smo mi iz Udruženja sakupili za njih, ali smo ovdje došli sa spremnošću da ponudimo našoj omladini iz Hercegovine bilo koju drugu vrstu pomoći, pa ako se odluče da studiraju u Subotici, pomoći ćemo i njihovim roditeljima", kazao je Andrić, napominjući da se u Subotici za studente na budžetu za stanovanje u domu i ishranu izdvaja 60 evra.

Dekan ekonomskog Fakulteta iz Subotice Aleksandar Grubor je naglasio da je prije desetak godina veliki broj Hercegovaca bio zainteresovan za studiranje u ovom gradu, gdje su neki postajali i profesori, a dio njih se raselio i po drugim gradovima.

On je kazao da Subotica, osim ekonomije, nudi i studiranje na Građevinskom fakultetu, na Visokoj strukovnoj školi tehničkih studija, te na Visokoj strukovnoj školi za medicinasko osoblje i vaspitače.

Vesna Miljanović, direktorica Udruženja "Sunce nam je zajedničko", zahvalila je na donaciji Udruženju "Hercegovina", naglasivši da će im ona značiti više kao podrška u radu kojim se bave, a novac će biti utrošen u izgradnju novog centra za djecu ometenu u razvoju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije