Društvo

Pozvali vozače da provjere kutije prve pomoći

Pozvali vozače da provjere kutije prve pomoći
Foto: Facebook/AMSRS | Pozvali vozače da provjere kutije prve pomoći

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Crveni krst pozvali su sve vozači da provjere važenje kutije prve pomoći u vozilu u sklopu preventivne aktivnosti "Provjeri, ne bacaj, donesi u AMD!"

Kako je saopšteno, ako je medicinskim materijalima i kutijama istekao rok da se zamijene novim,a  stare ne bacaju nego poklone AMS RS.

AMS RS će poklonjene medicinske materijale predati Crvenom krstu RS na korišćenje u praktičnim vježbama osposobljavanja kandidata za vozače motornih vozila.

Svi vozači prilikom predaje trebaju ostaviti podatke radniku AMD kako bi učestvovali u nagradnom izvlačenju.

"Po završetku aktivnosti, AMS RS nagradiće sa po jednim članskim paketom AMS RS "Ekstra" 20 vozača koji su u jedno od 48 auto-moto društava (AMD) donijeli kutiju prve pomoći", rekli su iz Saveza.

AMS RS i Crveni krst RS ovom aktivnošću žele podsjetiti vozače da sva vozila u obaveznoj opremi moraju imati kutiju prve pomoći i u slučaju saobraćajne nezgode pružiti pomoć povrijeđenima koristeći medicinska sredstva iz te kutije, a kontrolom roka trajanja medicinskih materijala, vozači će se podsjetiti šta sve sadrži kutija prve pomoći i šta koristiti prilikom pružanja pomoći povrijeđenima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije