Društvo

Pravoslavna Nova godina bez organizovanog dočeka u Srpskoj

Pravoslavna Nova godina bez organizovanog dočeka u Srpskoj
Foto: N.N. | Pravoslavna Nova godina bez organizovanog dočeka u Srpskoj

BANJALUKA - U Republici Srpskoj Nova 2021. godina po julijanskom kalendaru dočekuje se bez javnih proslava. Nema organizovanih javnih dočeka i manifestacija, a radno vrijeme ugostiteljskih objekata je ograničeno.

 

Sutra je neradni dan. Tokom praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove i drugi koji Novu godinu obilježavaju po julijanskom kalendaru.

Čestitke povodom pravoslavne Nove godine uputili su zvaničnici Srpske.

“Svim građanima koji praznuju po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke povodom nastupajuće 2021. godine. Želim da naredna godina svima donese, prije svega, dobro zdravlje, sveukupni napredak, ličnu i porodičnu sreću. U uvjerenju da će 2021. godinu obilježiti zajedništvo, stabilnost i prosperitet, srdačno vas pozdravljam”, navela je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u čestitki.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poželio je zdravlje, sreću i uspjeh u ličnom i porodičnom životu.

“Sa željom da pravoslavna Nova godina donese svima ljepše trenutke od godine za nama, prije svega zdravlje, a svima nama da se izborimo sa pandemijom virusa korona koja je obilježila 2020. godinu, nadam se da će godina pred nama biti godina oporavka privrede i oživljavanja ekonomije”, naglasio je Čubrilović.

Pravoslavnu Novu godinu čestitao je i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

“U ime Vlade Republike Srpske, i svoje ime, svim građanima Republike Srpske i BiH koji praznuju prema julijanskom kalendaru želim srećnu i uspješnu Novu godinu. U godini koja je pred nama želim vam dobro zdravlje, radost i prosperitet. S uvjerenjem da ćemo u novoj, 2021. godini, prevazići sva iskušenja i izazove s kojima smo suočeni, te da će nova godina biti godina našeg daljeg razvoja i napretka, srdačno vas pozdravljam”, navodi se u čestitki premijera Srpske.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poželio je svima koji praznik obilježavaju po julijanskom kalendaru mnogo zdravlja, radosti i uspjeha i da Nova godina donese napredak i blagostanje.

Dodik je poželio da u 2021. godini kod svih ljudi ojača vjera u budućnost, međusobno povjerenje, solidarnost i razumijevanje, te da se cijeli svijet izbori sa pandemijom virusa korona koja je odnijela brojne živote.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije