Društvo

Predata tužba zbog odluka Skupštine BORS-a na Jahorini

Predata tužba zbog odluka Skupštine BORS-a na Jahorini
Foto: N.N. | Predata tužba zbog odluka Skupštine BORS-a na Jahorini

BANJALUKA - Radna grupa koju čine predstavnici pet gradskih i 28 opštinskih boračkih organizacija iz organizacionog sastava Boračke organizacije RS (BORS) predala je danas tužbu nadležnom sudu u Banjaluci zbog, kako su naveli, nestatutarnih postupaka i odluka na Skupštini BORS-a održanoj na Jahorini 21. maja.

Predsjednik Predsjedništva BORS-a Goran Rogić rekao je da je ova grupacija za jedinstvo BORS-a, te da pokušava da ga očuva borbom za prava onih koje predstavljaju.

"Da sam na čelu BORS-a pristupio bih raspisivanju vanredne skupštine BORS-a i pokušaju iznalaženja rješenja", naglasio je Rogić.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Stanari Miladinko Kovačević rekao je nakon sjednice ove grupe da je jedini izlaz iz ovakve situacije sazivanje vanredne skupštine BORS-a i opoziv predsjednika BORS-a Milomira Savčića.

Istakao je da Radna grupa smatra da se "ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović direktno miješa u rad BORS-a, posebno u kadrovska i personalna rješenja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije