Društvo

Predavanje na temu "Prevencija i tretman profesionalnog glasa"

Predavanje na temu "Prevencija i tretman profesionalnog glasa"
Foto: N.N. | Predavanje na temu "Prevencija i tretman profesionalnog glasa"

​BANJALUKA - U Crvenom salonu Banskog Dvora u Banjaluci u petak, 14. decembra 2018. godine, sa početkom u 19h održaće se stručno predavanje na temu "Prevencija i tretman profesionalnog glasa" čiji je organizator Maja Manojlović, vokalni pedagog, ispred MaMa VOX škole pjevanja, u saradnji sa doktoricom Natašom Golac – Guzina, otorinolaringologom i subspecijalistom fonijatrije.

Ovo predavanje je namijenjeno svim vokalnim profesionalcima, tj. osobama koje se koriste glasom kao osnovnim sredstvom svoje profesionalne aktivnosti, pjevačima, glumcima, voditeljima, ali i svim zainteresovanim za ovu temu.

Vokalni profesionalci su specifična populacija koja je rizična za pojavu različitih poremaćaja glasa, koji zahtijevaju timski rad fonijatra, logopeda i vokalnog pedagoga.

Cilj predavanja jeste podizanje svijesti svim vokalnim profesionalcima kako bi uz redovno vježbanje i treniranje glasa, ali i održavanjem vokalne higijene produžili vijek, kvalitet i zdravlje vokalnog aparata.

Vokalni pedagog Maja Manojlović ovu profesionalnu saradnju sa doktoricom Natašom Golac – Guzina vidi kao svojevrsnu krunu u dosadašnjem radu kako sa djecom i mladima tako i u prepoznavanju i ranom otkrivanju raznih poremećaja glasa.

Ovo predavanje su podržali i prepoznali njegovu važnost Predsjednik Skupštine Grada Banjaluka Zoran Talić i direktor Banskog dvora Mladen Matović, te omogućili njegovu realizaciju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije