Društvo

Predsjednica RS ugostila više od 200 mališana

Predsjednica RS ugostila više od 200 mališana
Foto: Srna | Predsjednica RS ugostila više od 200 mališana

BANJALUKA - Institucije Republike Srpske vode računa o pravima i statusu djece u društvu, što je nemjerljivo, istaknuto je danas na prijemu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović za više od 200 mališana iz sedam banjalučkih vrtića, povodom Međunarodne nedjelje djeteta.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović od kada je preuzela ovu funkciju uvela je praksu da institucija bude otvorena za najmlađe stanovnike društva.

Na prijemu u Palati Republike mališani iz vrtića "Anđelak", "Tijana", "Bambi", "Plavi čuperak", "Nataša", "Radost" i "Pertlica" Cvijanovićevoj su recitovali, pjevali i govorili o pravima djeteta.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Jelena Kurtinović istakla da od 2019. godine mališani i tete ove obrazovne ustanove imaju priliku da budu gosti predsjednika Srpske.

"Na tom gestu smo veoma zahvalni, jer time ona pokazuje da je neko ko razumije djecu, ali i ko se zalaže za njih i njihova prava", izjavila je Kurtinovićeva novinarima nakon prijema.

Ona je poručila da odrasli treba da se podsjete kako je biti dijete, napominjući da to nije jednostavno.

"U ovoj nedjelji djeca se bore za svoja prava, ali ih i opominjemo da treba da znaju koje su i njihove obaveze", rekla je Kurtinovićeva i zahvalila Cvijanovićevoj za divan gest, a mališanima u Republici Srpskoj čestitala Nedjelju djeteta.

Vaspitačica u vrtiću "Radost" Zvjezdana Stanivuković rekla je da joj je bila čast da danas sa mališanima iz starijih vrtićkog grupa prisustvuje svečanom prijemu kod predsjednika Republike.

"Imali smo priliku da je upoznamo o pravima, ali i obavezama naših drugara, te da je upoznamo o aktivnostima koje se svake godine početkom oktobra sprovode u okviru Nedjelje djeteta", rekla je Stanivukovićeva i navela da se djeca u okviru tih aktivnosti upoznaju o svojim pravima i obavezama, te se bave sportskim, stvaralačkim i drugim aktivnostima.

Milica iz vrtića "Radost" rekla je da joj je veoma drago što je upoznala Cvijanovićevu, te da djeca imaju pravo da žive, dišu i da se smiju i igraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije