Društvo

Predstavljanje pilot projekta o uvođenju supervizije medicinskih sestara/tehničara u UKC-u

Predstavljanje pilot projekta o uvođenju supervizije medicinskih sestara/tehničara u UKC-u
Foto: Velibor Tripić | Predstavljanje pilot projekta o uvođenju supervizije medicinskih sestara/tehničara u UKC-u

BANJALUKA - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u saradnji sa Fondacijom "Fami", kroz projekat Jačanje sestrinstva u BiH (ProSes) organizuje sutra u Banjaluci predstavljanje pilot projekta "Uvođenje supervizije medicinskih sestara/tehničara u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske" i otvaranje edukacije u oblasti supervizije u zdravstvenom sistemu.

Predstavljanje projekta biće održano u Konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade Republike Srpske sa početkom u 10.00 časova, a izjave za medije planirane su u 9.30.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštitet saopšteno je da je cilj ovog projekta stručna podrška zdravstvenim radnicima kako bi efikasnije i efektnije doprinijeli struci i svom profesionalnom razvoju i funkcionisanju, kao i mogućnost da sagledaju svoj rad i otvoreno razgovaraju o problemima i izazovima sa kojima se svakodnevno suočavaju.

"Imajući u vidu specifičnost posla kojim se bave stručnjaci u sistemu zdravstvene zaštite, supervizija bi imala izuzetan značaj za sprečavanje profesionlanog sagorijevanja, psihosomatskih oboljenja uzrokovanih dugotrajnim profesionalnim stresom, kao i povećanje motivacije za posao", ističe se u saopštenju.

Supervizija je profesionalna intervencija koja je neophodna u profesionalnom razvoju onih koji neposredno rade sa ljudima i jedan je od ključnih načina osiguravanja razvoja organizacija i pružanja kvaliteta usluga u području psihosocijalnog rada.

Svrha supervizije je unapređenje kvaliteta zaštite pacijenta u skladu sa osnovnim principima, vrijednostima i standardima usluga u sistemu socijalne, porodične i dječije zaštite i zaštiti najboljeg interesa svakog korisnika, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije