Društvo

Predstavljen 32. broj časopisa 'Argumenti': Ekspresni odgovori na aktuelne događaje

Predstavljen 32. broj časopisa 'Argumenti': Ekspresni odgovori na aktuelne događaje
Foto: N.N. | Ekspresni odgovori na aktuelne događaje u novom izdanju časopisa "Argumenti"

BANJALUKA - Izdanje 32. broja naučnog časopisa za društvena i politička pitanja "Argumenti", koji analitički daje brze i ekspresne odgovore na aktuelne događaje, danas je predstavljen u Međunarodnom pres-centru u Banjaluci.

Milan Ljepojević, glavni urednik časopisa, rekao je da je kontinuitet časopisa koji je postavljen u prvom broj prisutan i dan-danas.

"Zahvaljujem svim autorima koji su objavili svoje radove, a posebno bih izdvojio rad profesora Milana Blagojevića, koji piše o OHR-u, odnosno (ne)mogućnosti deohaerizacije, koju naziva totalitarnim sistemom", rekao je Ljepojević.

On kaže da "Argumenti" daju odgovore i na određene sudske presude, kao što je u ovom broju presuda Ratku Mladiću, autora Stefana Karganovića.

"Posebno mi je zadovoljstvo što je u ovom broju objavljena i analiza Željke Cvijanović, premijerke RS, koja govori o makroekonomskim kretanjima u RS i perspektivama za narednu godinu", rekao je Ljepojević.

Najavio je da su planovi da časopis naredne godine bude i na engleskom jeziku i da je cilj da se uvede anonimna recenzija, te da se dignu standardi i poveća kvalitet časopisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije