Društvo

Predstavljena aplikacija "Feel Jahorina"

Predstavljena aplikacija "Feel Jahorina"
Foto: Screenshot / Google Play | Predstavljena aplikacija "Feel Jahorina"

ISTOČNO SARAJEVO - Turistička organizacija "Jahorina" predstavila je danas u Istočnom Sarajevu android aplikacije "Feel Jahorina" koja svim korisnicima, odnosno turistima na jednom mjestu nudi informacije o Jahorini, ali i o svim drugim turističkim destinacijama na području grada Istočno Sarajevo.

Direktor Turistička organizacija "Jahorina" Igor Tošić izjavio je novinarima da je ova aplikacija, čiji je razvoj trajao skoro dvije godine i koja je koštala 6.000 KM, rezultat rada firme "NF-Tel" sa Pala koje održava i veb stranicu ove turističke organizacije.

"Aplikacija 'Feel Jahorina' je besplatna i već dostupna na gugl pleju, a radi se na tome da bude dostupna i kao QR code odnosno na platformi IOS za ajfon. Za sada je dostupna na srpskom i engleskom jeziku", pojasnio je Tošić.

Prema njegovim riječima, aplikacija "Feel Jahorina" korisnicima omogućava pristup kamerama koje su postavljene na svim turističkim destinacijama u Istočnom Sarajevu, servisu, kalendaru događaja, direktan kontakt sa hotelijerima putem kataloga turističkog smještaja grada Istočno Sarajevo, te informacije o ski-liftovima zimi.

"Za naziv 'Feel Jahorina' smo se odlučili jer je Jahorina prepoznatljiva i u Evropi kao brend Republike Srpske. Po nekim sadržajima poput alpin kostera smo prepoznatljivi. Zahvaljujući razvoju Jahorine razvija se kompletan turistički sadržaj u Istočnom Sarajevu", napomenuo je Tošić.

Prema njegovim riječima, ova aplikacija bi trebala da bude od velike koristi turistima jer su na jednom mjestu informacije o Jahorini, Ravnoj planini, izletištu Brus na Trebeviću, ski-info i ljetni info koji se sačinjava u saradnji sa Olimpijskim centrom "Jahorina".

Predstavnik firme "NF-Tel" Simon Furtula naglasio je da će se ova progresivna veb aplikacija dopunjavati i ažurirati u skladu sa potrebom.

"Cilj nam je bio da se aplikacija integriše sa postojećim izvorima informacija teko da je moguće preuzeti trenutni status ski-liftova, odnosno ljetnog infa, ali i atrakcije i njihove lokacije i sve druge neophodne servisne informacije", rekao je Furtula.

On je napomenuo da je aplikacija osmišljena tako da bude neka vrsta turističkog vodiča koji na najbolji način prezentuje ono što bi potencijalni turisti mogli da posjete u Istočnom Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije