Društvo

Pratite nas na Google news

Prekopao grobove roditelja i sinova da ih poreda po svojoj želji

Prekopao grobove roditelja i sinova da ih poreda po svojoj želji
Foto: Ilustracija | Prekopao grobove roditelja i sinova da ih poreda po svojoj želji
Sanja Čakarević

DOBOJ - Duboka starost i savjest koja ga je pekla natjerali su Marka K. (79) iz Velike Bukovice da na mjesnom groblju prekopa grobove svojih roditelja i sinova, kako bi ih za života po svojoj želji poredao.

Naime, starac je želio da na groblju spoji zemne ostatke svojih sinova, odnosno da počivaju jedan pored drugog, s obzirom da su nakon pogibije njih dvojica sahranjeni pored Markovih roditelja.

"Jedan sin mu je sahranjen sa lijeve, a drugi sa desne strane grobova njegovih pokojnih roditelja, a on je rekao da ga je pekla savjest što nisu jedan pored drugog i odlučio je da ih stavi jednog pored drugog, pa je pozvao pogrebnike da mu pomognu i da iskopaju sva četiri groba i da ostatke poslože po njegovoj želji", kaže naš izvor.

Cijeli slučaj je otkriven kada je Markov brat, koji prem nezvaničnim informacijama živi u inostranstvu došao na mjesno groblje i otkrio da su grobovi oskrnavljeni, odnosno da su tijela premještana.

"Brat se uvrijedio što je to sve Marko učinio bez njegovog znanja i sve je prijavio policiji. Svi su željeli da se ovo okonča na miran način, odnosno da se braća dogovore, i kompromisom riješe ovu situaciju, ali Markov brat je insistirao da institucije preduzmu sve iz njihove nadležnosti", priča izvor "Nezavisnih".

Vremešni starac se branio da je imao usmenu dozvolu za iskopavanje grobnica, ali tako nešto nije moguće jer se radovi oko grobova mogu izvoditi samo uz potrebne saglasnosti.

"Atmosfera je stvarno bila tužna, starac je po svaku cijenu htio da svoje davno poginule sinove stavi jednog pored drugog, ali njegov brat je bio ljut što je pomjerao njihove roditelje", ispričao je naš izvor.

U Policijskoj upravi Doboj navode da je Policijska stanica Doboj 1 podnijela ovdašnjem Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu potiv M.K. sa područja grada Doboja zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo povreda groba ili umrlog lica.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije